2008 m. rugpjūčio 22 d., penktadienis

Kodėl nuomojantis automobilį reikalinga kreditinė kortelė?

Automobilių nuomos verslas yra gana rizikinga veikla. Pasvarstykite patys - sumokate apie 300 EUR ir nuomos kompanija savaitei išleidžia Jus, pasikliaudama tik Jūsų vairavimo stažu, įrašytu vairuotojo pažymėjime, į Jums nepažįstamas gatves su Jums nepažįstamu automobiliu, kurio vidutinė vertė yra apie15.000 EUR. Žinoma, automobilis yra apdraustas. Tik čia reikia paminėti frančizę ir tai, kad draudimas galioja tik tuomet, kai ne kas kitas, o būtent klientas, avarijos ar kitokio apgadinimo atveju turi užregistruoti įvykį policijoje, o vagystės atveju, pranešęs policijai, turi grąžinti pavogto automobilio raktus ir dokumentus. Kitaip tariant, būtent nuo kliento priklauso, ar įvykis bus traktuojamas draudiminiu, ar ne, o tai reiškia, ar draudikas apmokės nuomos kompanijai nuostolius, ar ne. Be to, yra automobilio dalių, kurios nėra apdraustos. Paprastai, tai - priekinis stiklas, padangos, automobilio dugnas bei salonas. Taigi, siekdamos suvaldyti nenumatytą galimų praradimų riziką, automobilių nuomos kompanijos reikalauja užstato, užšaldomo kreditinėje kortelėje. Kodėl ne grynais? Štai kelios situacijos:

1. Užstatą paprastai sudaro frančizės dydžio suma plius pilno kuro bako vertės suma. Įsivaizduokite, kad palikote užstatą grynais. Grąžinote automobilį su išdaužta posūkio lempute (maža, kas gali nutikti...). Turite išskristi, o nuomos kompanija negali iš karto įvertinti padarytos žalos. Ji tikriausiai bus mažesnė, nei Jūsų paliktas užstatas, o tai reiškia, kad skirtumas turi būti Jums grąžintas. Koks jis? Kiek iš Jūsų užstato reikia išskaičiuoti, o kiek grąžinti? Žalos įvertinimą paprastai daro ne nuomos agentas, priimantis iš Jūsų automobilį, o autoservisas, kur automobilis bus taisomas. Tai užima laiko, o Jūs skubate į lėktuvą. Sprendimas - kreditinė kortelė, nuo kurios ir kitą dieną (kai tik padarytas žalos įvertinimas) gali būti nuskaičiuota reikalinga suma.

Reikia paminėti, kad autonuomos kompanijos, nuomos sutarties pagrindu, gali nuskaičiuoti pinigus nuo kliento kreditinės kortelės, jos pačios neturėdamos - užtenka tik kortelės duomenų.

2. Palikote užstatą grynais, pridarėte žalos už tris kartus didesnę sumą, neiškvietėte policijos, draudimas negalioja. Pagal nuomos sutartį Jūs pilnai atsakote už visą žalą. Bet Jūsų paliktas užstatas - tik trečdalis tos sumos! Likusią dalį, nors ir privalote, bet atsisakote mokėti ar net negalite to padaryti, nes neturite tiek pinigų.

Nuomos kompanija nėra skolų išmušėja, ji ne policija ir negali apriboti Jūsų teisių ar laisvės išvykti. Tokiu atveju ji gali tik imtis ilgų teisinių procedūrų, dažnai brangesnių už pačią žalą, kad išsireikalautų iš Jūsų pinigus. Sprendimas - kreditinė kortelė. Galite nenorėti ar nesutikti apmokėti žalą, bet jei ji patirta dėl Jūsų kaltės, pinigai bus tiesiog nuskaičiuoti nuo kortelės ir nuomos kompanijos rizika bus suvaldyta.

3. Palikote užstatą grynais. Išvykstate naktiniu skrydžiu. Automobilį norite grąžinti nedarbo laiku. Tam, kad Jums būtų grąžintas užstatas, turite perduoti automobilį nuomos agentui, už kurio darbą naktį turėsite sumokėti papildomai. Tuo tarpu, palikus užstatą kreditine kortele, naktį grąžinant automobilį, užtenka tik įmesti raktus su dokumentais į raktų dėžutę (key-box). Ir tai nieko nekainuoja!

Yra dar daugybė situacijų, naudingų tiek klientams, tiek nuomos kompanijoms, kurias išsprendžia operacijos kreditine kortele. Nenoriu, tik kad Jūs pagalvotumėte, jog patikėję savo kreditinės kortelės duomenis nuomos kompanijai, rizikuojate kad be pagrindo nuo jos bus nuskaičiuoti pinigai. Taip nėra. Nors internete galite rasti daug klientų skundų šia tema, labai dažnai jie būna subjektyvūs ir nepagrįsti. Iš tikrųjų, visos operacijos, kurias atlieka nuomos kompanijos su savo klientų kreditinėmis kortelėmis yra griežtai reglamentuotos sutartimis su bankais. Piktnaudžiaudamos nepagrįstais nuskaičiavimais, jos gali visiškai prarasti teisę aptarnauti korteles. Tai nepriimtina jokiai nuomos kompanijai.

Vis dėlto, jei manote, kad pinigai neteisėtai nuimti nuo Jūsų kortelės sąskaitos, visuomet turite galimybę kreiptis į savo banką, dėl jų grąžinimo. Tokiu atveju bankas pareikalauja iš nuomos kompanijos visų dokumentų - automobilio nuomos sutarties, sąskaitų, pinigų nuskaitymo čekio - pagrindžiančio, kad operacija buvo atlikta teisėtai. Jei netekote pinigų per apsirikimą (labai retai, bet taip nutinka), arba nuomos kompanija neturės pakankamai įrodymų, kad operacija atlikta vadovaujantis sutartimi su Jumis, pinigai bus grąžinti į Jūsų sąskaitą.

Jei automobilį užsisakėte per brokerį, galite kreiptis ir į jį. Procedūra būna tokia, kad brokeris tarpininkauja persiųsdamas skundą nuomos kompanijai ir prašo susidariusios situacijos paaiškinimo. Brokeriai, rinkdamiesi partnerius, atsižvelgia į tai kiek efektyviai šie sprendžia su klientais iškilusias problemas, todėl nuomos kompanijos tokių skundų neignoruoja ir stengiasi kaip galima greičiau į juos atsižvelgti.

Jau minėjau, kad užstatas yra užšaldomas (autorizuojamas) kreditinėje kortelėje. Pinigai nėra nuimami nuo Jūsų sąskaitos, tik rezervuojami nuomos kompanijai, tačiau Jūs jais irgi negalite naudotis (paprastai 15 dienų nuo užšaldymo datos). Turėkite tai galvoje, kai planuojate savo kelionę. Net jei imsite automobilį vienai parai, rezervuota suma negalėsite naudotis dvi savaites, todėl įsitikinite, kad kelionės metu kortelėje turite pakankamai laisvų lėšų.

44 komentarai:

  1. Laba diena, šią vasarą dviems savaitems buvau isšsinuomavęs automobilį Vokietijoje. Kreditineje korteleje kaip užstatas buvo užšaltyda tam tikra pinigu suma. pasibaigus nuomai, užtatas mazdaug po trijų dienų buvo gražintas, tačiau po mėnesio as gaunu laiška is autonuomos kompanijos su prašymu padengti žalą. Kaip siūlytumete man elgtis?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Algi,
    Negaliu duoti gero patarimo, nežinodamas visų aplinkybių, o būtent - ar tikrai Jūs padarėte žalą automobiliui, kokia ta žala, kokią sumą reikalauja nuomos kompanija sumokėti, kokiomis aplinkybėmis grąžinote automobilį (ar jį apžiūrėjo nuomos agentas, ar ne), kokį draudimą turėjote nuomodamasis automobilį. Galbūt galėčiau daugiau Jums padėti, jei el. paštu atsiųstumėte nuomos kompanijos laišką, bei aprašytumėte apie kokią žalą eina kalba. El. pasto adresą rasite prie kontaktų, skyrelyje "Rodyti mano profilį".

    AtsakytiPanaikinti
  3. pats laiškas neišsamus, tiesiog nurodyta kad mano nuomos laikotarpiu automobiliui buvo padaryta žala, prie laiško pridėtas atliktu darbų ir pakeistų detalių sąrašas ir piniginis ju ivertinimas(viskas vokiečių kalba tačiau kiek pavyko suprast tai kalba eina apie automobilio stikla)is viso uz 320 euru. Nuomos laikotarpiu kredito korteleje buvo uzsaldyta 350 euru suma, si suma pasibaigus nuomai kaip jau minejau po trijų dienų buvo gražinta. Raktelius atidaviau autonuomos kompanijos darbuotojai, aišku jos pasiteiravau kada bus grąžinti užstato pinigai, ji pasake, kad kai automobilis bus patikrintas pinigus grąžins. Kai pinigus grąžino, supratau, kad viskas gerai ir jokių trūkumų nėra. Ir štai dabar visai netikėtai gaunu prašymą atlyginti žalą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jei teisingai supratau, papildomo draudimo, dengiančio frančizę ir kitus nedraudiminius apgadinimus (stiklus, padangas, interjerą) neturėjote, o kalba, greičiausiai, vyksta apie priekinį automobilio stiklą. Kitas niuansas yra susijęs su užstato grąžinimu. Paprastai užstato pinigai yra užšaldomi 15 dienų ir po to, jei nuomos kompanija jų nenuima arba užšaldymo nepratęsia, bankas tuos pinigus automatiškai atriša. Galimas dalykas, kad kompanija užstato nepratęsė, o 15 dienų baigėsi praėjus 3 dienom po automobilio grąžinimo.
    Taigi, remiantis Jūsų aprašymu, yra galimi keli scenarijai:
    1) jeigu Jūs žinote, kad būtent Jūsų nuomos metu buvo apgadintas stiklas, vis dėlto reikėtų parašyti nuomos kompanijai sutikimą, kad leidžiate nuo Jūsų kortelės nuskaičiuoti nurodytą sumą. Tai būtų sąžininga, kadangi kompanija pasielgė teisingai, pirmiau įvertindama žalą ir Jums atsiųsdama tą žalą patvirtinančius dokumentus. Tuo labiau, kaip suprantu, suma neviršija frančizės. Iš kitos pusės, Jūs iki galo įvykdytumėte savo įsipareigojimus pagal nuomos sutartį. Bet tai tik tuomet, jei, kaip minėjau, Jūs žinote, kad stiklas apgadintas Jūsų nuomos metu.
    2) jeigu po Jūsų nuomos stiklas vis dėlto buvo sveikas, būtinai turite parašyti laišką, kuriame turite nurodyti, jog automobilį grąžinote be pažeidimų, nesuprantate, kodėl pretenziją gavote tik praėjus mėnesiui, o nebuvote informuotas apie tai iš karto, nors užstatas dar tris dienas po nuomos buvo sulaikytas kortelėje. Taip pat nurodykite, kad per tokį laikotarpį automobilį galėjo apgadinti vėlesni klientai, ir Jūs nesutinkate mokėti už kitų padarytą žalą. Bet vėlgi, tokį laišką siūlyčiau rašyti tik tuo atveju, jei TIKRAI žinote, kad tai ne Jūsų kaltė.
    Ir dar vienas patarimas ateičiai - grąžindamas automobilį, kad ir telefone esančiu fotoaparatu nufotografuokite automobilį iš dviejų priešingų kampų bei viduje - prietaisų skydelį. Vėliau tie kadrai gali būti aukso vertės ir išspręsti labai daug nesusipratimų.

    AtsakytiPanaikinti
  5. laba diena,

    toks ganetinai kvailas klausimas: o kokia suma turi buti kreditinej kortelej? planuoju keliauti po italija rugsejo menesi, svaitei zadu nuomotis automobili, kaina yra apie 250 euru plius francyze.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nuomos kompanija sustabdo sumą, kurią sudaro frančizė plius pilnas kuro bakas (apie 60 EUR). Taigi, jei frančizė, tarkim, yra 500 EUR, tai nuomos kompanija kortelėje autorizuos 500+60=560 EUR.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gal galite pasakyti kas reglamentuoja nuomos kompanijos teisę užšaldyti užstato sumą kreditinės kortelės sąskaitoje?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Teisę užšaldyti užstatą kliento kreditinėje kortelėje reglamentuoja automobilių nuomos kompanijų sutartys su bankais. Šią privilegiją turi nedaugelis paslaugų teikėjų, tarp jų, beje, yra ir viešbučiai. Tai taip pat būna numatyta ir nuomos sutartyje tarp nuomos kompanijos bei kliento.

    Įsivaizduokite situaciją, kad Vokietijoje nuomodamas automobilį, jį apgadinote ir pridarėte žalos už 100 EUR. Grąžinęs automobilį atsisakėte padengti žalą ir išvykote iš šalies. Neužšaldžiusi lėšų kortelėje nuomos kompanija liktų su nosimi, nes tuos 100 EUR iš Jūsų galėtų išsireikalauti nebent per teismus, kas neabejotinai būtų visiškai neefektyvu.

    Būtent dėl panašių galimų situacijų ir yra sąlyga apie lėšų užšaldymą numatyta bankų sutartyse su įmonėmis, teikiančiomis tam tikras paslaugas, tame tarpe ir nuomojančiomis automobilius.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiū už atsakymą. Aš tikrai nereiškiu jokio nepasitenkinimo dėl lėšų užšaldymo, tiesiog buvo įdomu sužinoti kur tai reglamentuota.
    Dar kartą ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Jei pilnas draudimas, apdrausti ir stiklai ir padangos, nereikalaujamas užstatas ar vistiek reikia krditinės-nuoma ne per tarpininką, ofisas dirba visą parą dėl kuro bako galima ir grynais palikti. Iš anksto dėkoju už atsakymą

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kreditinė kortelė reikalinga nuomos kompanijai, kad ši galėtų užšaldyti joje užstatą. Jei pati nuomos kompanija nereikalauja užstato (kiek neįprasta!), o už paslaugą galite sumokėti grynais, tai kitkam kortelės ir nereikia.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Jei vienoje kreditineje korteleje neuztenka pinigu?Ar gali uzsaldyti is kitos korteles isduotos tam paciam asmeniui pvz.300 is vienos 250 is kitos?Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  13. Taip, jei kortelės priklauso tam pačiam asmeniui, nuomos kompanija gali užšaldyti užstatą dalimis. Tačiau, jei yra tokia galimybė, rekomenduočiau pasirūpinti, kad visa suma būtų vienoje kortelėje. Neverta nuomos kompanijai suteikti daugiau informacijos apie savo finansinę padėtį ir turimas korteles, nei ji to reikalauja.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveiki,
    ar galima nuomojant automobili kitam asmeniui (zmonai), moketi savo kreditine kortele?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Nors brokeriai persidrausdami nurodo, kad vairuotojas turi pateikti būtent savo kreditinę kortelę, visgi užstatui ir atsiskaitymui pilnai galima naudoti ir kortelę kito žmogaus, kuris keliauja kartu su automobilį vairuosiančiu asmeniu. Jei Jūs būsite kartu su žmona nuomos metu, tuomet galite panaudoti ir savo kreditinę kortelę.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Laba diena ,
    jei pasiimant isnuomota automobili nuperkamas vietinio nuomotojo pilnas draudimas ,ar ir tada uzsaldomos uzstato lesos korteleje ? Kanaruose uz 17 dienu pilna draudima ir vaik.kedute paprase 103 euru.
    Pagarbiai,
    Mindaugas

    AtsakytiPanaikinti
  17. Visur labai skirtingai. Dažniausiai, minimalus užstatas (apie 300 EUR) vis tiek imamas, o daugelis tarptautinių kompanijų imą tą patį frančizės dydžio užstatą. Priežastys labai paprastos:
    - nuomos kompanijų parduodamas SCDW (Super Collision Damage Waiver) iki nulio sumažina tik draudimo avarijos atveju frančizę, tačiau vagystės atveju frančizė išlieka.
    - paprastai, dar lieka neapdrausti stiklai ir padangos (jie neįeina į SCDW);
    - be to, dar išlieka ir nedraudiminių įvykių galimybė.

    Vietinės kompanijos Ispanijoje kartais siūlo nulinę frančizę tiek avarijos, tiek vagystės atveju. Už keletą eurų per dieną galima nusipirkti ir papildomą stiklų/padangų draudimą. Tiesa, jose iš anksto reikia susimokėti už baką kuro ir grąžinti automobilį reikia tuščiu baku. Šios kompanijos užstato neima.

    Beje, InstantCars rekomenduojamoje CarTrawler užsakymų sistemoje tokių kompanijų pasiūlymai yra pateikiami kaip "Su nuline frančize".

    AtsakytiPanaikinti
  18. Dar keletas klausimų.
    carrentalbookers rašo:
    "(CDW) Collision Damage Waiver with an Excess Fee of 1000 EUR"
    -ar tai reiškia, kad turi būti nemažesnis kredito limitas kortelėje, ir jis bus įšaldytas?

    visi likę draudimo punktai pvz.(LI) Third Party Liability Insurance with No Excess Fee -kaip suprantu su nuline frančize?

    Visi klausimai iš baimės dėl kreditinės kortelės limito- ar bus pakankamas išsinuomuot auto. Koks mažiausias kredito limitas turi būti? Ar kortelė bus tinkama ir koks kredito dydis bus užšaldytas aš sužinosiu rezervuodamas internetu, ar tik nuvykęs į vietą?
    Jei turi reikšmės- automobilis butu nuomuojamas Romoje (Ciampino), 4 dienom, mini klasės.

    AtsakytiPanaikinti
  19. Rezervuojant, informacija apie užstato dydį nėra pateikiama. Taip yra dėl to, kad nuomos kompanijos pasiskaičiuoja užstato dydį pagal savo metodiką, kuri skiriasi priklausomai nuo nuomojamo automobilio, apmokėjimo sąlygų, nuomos laikotarpio ir pan. Kitaip sakant, iš anksto numatyti, kiek pinigų bus šaldoma, nėra galimybės. Reikia žinoti, kad užstatas imamas tam, kad įsitikinti, jog klientas bus pajėgus apmokėti nuostolius savo atsakomybės ribose. Todėl maksimali suma, kurią gali rezervuoti nuomos kompanija yra: nuomos kaina + frančizės dydis + užstatas už baką kuro (100-200 EUR, priklausomai nuo automobilio bako talpos). Dažniausiai, būna šaldoma kiek mažesnė suma, tačiau turite pasirūpinti, kad prireikus, kortelėje būtų pakankamai lėšų pagal šią formulę. Taigi, jei nuomos kaina - 100 EUR, frančizė - 1000 EUR, tai kortelėje reikia turėti apie 1200 EUR. Kaip minėjau, realus užstatas gali būti mažesnis, bet kortelėje pritrūkus pinigų užstatui, nuomos kompanija tiesiog neduos automobilio.

    Užstatui galite naudoti ne tik kortelės kredito limitą, bet ir į ją papildomai įneštus pinigus. Jei užstatui Jums reikia 1200 EUR (~4140 Lt), o Jūsų kredito limitas 1000 Lt, tai į kortelę turi būti įdėta 3140 Lt.

    AtsakytiPanaikinti
  20. sveiki, turiu toki klausima. Ketinu issinuomoti automobili Ispanijoje, ar tiks kaip kreditine - Swedbanko Visa Web? Internete rasoma, kad tai virtuali kreidtine kortele.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Deja, ne. Nei virtualios (pvz., Visa Web ar Visa Virtuon), kurios yra debetinės ir skirtos tik atsiskaitymams internetu, nei elektroninės kortelės (pvz., Visa Electron) nuomai netinka. Turi būti klasikinė kreditinė kortelė (pvz., Visa ar MasterCard Classic, Silver, Gold ir t.t., arba American Express). Be kreditinės kortelės nuomos kompanija automobilio neduos.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Sveiki. Padekit mazdaug apskaiciuoti uzstata kuri isaldytu nuomos kompanija pagal siuos duomenis:
    Collision damage waiver (CDW): (Excludes Tax); Excess 1,000 EUR
    Theft waiver (TW): (Excludes Tax); Excess 1,000 EUR

    Toliau ka reiskia sitie: Complete cover package: 17.94 EUR per Day (Excludes Tax); Excess 0 EUR
    ir
    Third party liability protection (TP): Includes 21% Tax

    Ar reikes cia uz kazka papildomai moket?

    Dar vienas klausimas, kaip maciau rasete, kad VISA WEB is Swedbank'o netinka. Kodel? Juk ji gali buti naudojama ir internete ir imant pinigus is bankomato ir atsiskaitant pvz parduotuveje (skirtingai nei SEB Visa Virtoun)
    Tikiuosi issamiu atsakymu.

    AtsakytiPanaikinti
  23. Sprendžiant pagal draudimo sąlygas, Jūsų pasirinkta nuomos kompanija - Auto Europa. Nuomos pradžioje jie šaldo 1200 EUR. Nusipirkus pas juos Complete Cover Package už 17,94 EUR + PVM/dieną, atsakomybė avarijos atveju būtų sumažinta iki nulio, o šaldomas užstatas sumažėtų iki maždaug 700 EUR.

    Automobilio nuomai nei debetinės, nei elektroninės kortelės netinka, o Visa WEB yra ir debetinė, ir elektroninė. Pasiimdami automobilį, turite pateikti klasikinę kreditinę kortelę.

    AtsakytiPanaikinti
  24. Sveiki,
    o man teko girdėti, kad Tenerifėje galima išsinuomoti mašiną be kreditinės kortelės, bet nesu tikras ar tai tiesa? Klausiu, nes tokios kortelės neturiu, todėl tai aktualu. Ačiū.
    Lukas

    AtsakytiPanaikinti
  25. Galima. Tokių nuomos firmų yra visur - bet kurioje šalyje. Tai vietinės smulkios įmonės (dažnai - šeimyninis verslas). Jos nekelia didelių reikalavimų klientams, bet ir pačios nepersistengia suteikdamos paslaugas. Profesionaliomis jų pavadinti negali, bet automobilį (koks jis ten bebūtų) jose išsinuomoti galima. Deja, internete jų greičiausiai nerasite, teks ieškoti jau nuvykus į vietą.

    AtsakytiPanaikinti
  26. Sveiki,

    tikimes, kad pagelbesite mums ir padesite atsakyti i si klausima :)

    Kovo pab. ruosiames kelionei i Maroka, ten norime issinuomoti automobili, pakeliauti po sali. Taciau mano vairavimo stazas maziau nei 1 metai (mano amzius 25m).

    Kokie musu sansai? :) Baiminames, nes kiek pavyko rasti internete, daugelis nuomos punktu reikalauja bent jau 1 metu vairavimo patirties.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip jau yra, kad vairuotojas privalo atitikti abu pagrindinius reikalavimus - minimalaus amžiaus ir vairavimo stažo. Neturint 1 metų vairavimo stažo, išsinuomoti automobilį galimybės, praktiškai, nėra.

      Panaikinti
  27. Sveiki.
    Norėčiau paklausti Jūsų. Rugpjūčio 14-15 d. nuomavomės automobilį UK. Pirmą dieną buvo užšaldytas užstatas 113,19 USD (kažkodėl doleriais?). Apie mėnesį ši suma buvo rezervuota (matėsi kreditinės kortelės ataskaitoje). Vėliau tas įrašas dingo, tačiau nėra jokio įrašo apie nuskaitymą nuo kortelės, bet taip pat nepajaučiau, kad pinigų likutis būtų padidėjęs (jei suma buvo grąžinta). Yra kita suma svarais, kuri buvo normaliai nuskaičiuota už nuomą. Tačiau neaiškus man lieka tas užstato likimas. O gal aš kažko nesuprantu? Paaiškinkit, prašau, jei galite.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Užšaldomos lėšos nėra nurašomos nuo kortelės sąskaitos, o tik rezervuojamos joje, taip apribojant Jūsų galimybę jomis naudotis, taigi, įtakos bendram lėšų likučiui kortelėje ši operacija, greičiausiai, neturi. Kitaip sakant, užšaldžius užstatą, likutis neturėtų sumažėti, o jį atšaldžius, neturėtų didėti.
      Tiksliau šios operacijos subtilybes gali paaiškinti Jūsų bankas.

      Panaikinti
  28. Sveiki;
    Noriu paklausti: kalbama apie kreditines korteles, pas mane debetinė, ar tai apie ką rašoma galioja ir debetinėms kortelėms?

    Pagarbiai - Egidijus

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Debetinės ir kreditinės kortelės nėra tas pats (į klausimą, kuo jos skiriasi, tiksliau atsakys Jūsų bankas). Dauguma nuomos kompanijų debetinių kortelių nepriima - automobilio nuomai būtina kreditinė.

      Panaikinti
  29. Sveiki,
    labai reikalinga pagalba padekite apsiskaičiuoti kokio reikės užstato norint nuomotis automobili.
    Nuomojama iš Goldcar automobilio nuomos kaina 51,25 eur.
    Franšizės draudimas 28,73 eur
    viso 79,98
    Automobilis opel corsa arba panašus

    Ir dar vienas klausimas ar galioja Swedbank debit mastercard kortelė kaip kreditinė?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Goldcar Ispanijoje blokuoja 600 EUR užstatą, nepriklausomai nuo nuomos kainos. Jei perkate papildomą draudimą pas juos, o ne kompensuojamąjį frančizės draudimą, užstatas nešaldomas visai (kreditinė kortelė būtina bet kuriuo atveju). Frančizės draudimas, įsigyjamas per brokerį ar perkamas atskirai internetu, jokios įtakos užstato dydžiui neturi, nes frančizės draudimu apsidraudžiate tik save nuo galimų išlaidų, susijusių su žala ir sumokėtų nuomos kompanijai.

      Panaikinti
    2. Ačiū už atsakymą,
      Tai taip išeina jei bus pas mane kortelėje 600 EUR tai 100% užteks užstatui

      Panaikinti
    3. Žiūrėkite nuomos sąlygas. Goldcar'ui taip pat reikia nuomos pradžioje susimokėti už baką kuro, o automobilį grąžinti tuščiu baku. Taigi, kortelėje turi būti pakankamai pinigų ir bakui kuro (90-120 EUR, priklausomai nuo automobilio) apmokėti.

      Panaikinti
  30. Laba diena,
    Sakykit ar nuomojantis automobilį kreditinė kortelė butinai turi priklausyti vairuojančiam? T.Y ar gali būti panaudota kito asmens, keliaujančio kartu, bet nevairuojančio kreditinė kortele kaip garantas.

    Dėkoju

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, didžioji dauguma nuomos kompanijų reikalauja, kad kortelė būtų išduota vairuotojo vardu.

      Panaikinti
  31. Laba diena,
    Girdejau,kad Italijoje galima issinuomuoti automobili ir su debet MasterCard kortele.Ar tai tiesa?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Teoriškai, taip, galima, jei kortelė ne elektroninė, o klasikinė. Bet net jei ir taip, tuomet tik nuvykę į vietą ir pateikę tokią kortelę nuomos kompanijai sužinosite, ar ji ją priims, ar ne, o tai reiškia, kad užsisakydami automobilį iš anksto, smarkiai rizikuojate jo negauti bei prarasti jau sumokėtus pinigus.

      Panaikinti
    2. Aciu
      Jau uzsisakiau Visa classic lauksiu kol pagamins:-)

      Panaikinti
  32. Sveiki, noriu išsinuomoti automobilį Prancūzijoje, ir paslaugas teikėjas būtų ALAMO. Norėjau sužinoti ar saugu užsisakinėti per www.rentalcars.com?
    Beje, nesurandu, kokia suma gali būti rezervuota kreditinėje naudojantis šios kompanijos paslaugomis? Ačiū už atsakymą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai

    1. Kadangio jau klausiate manęs, tai pasakysiu - automobilius reikia užsakinėti per http://lt.instantcars.eu ir tik dėl vienos priežasties - esu InstantCars.eu konsultantas, todėl niekam nepatarsiu užsakinėti automobilio kur nors kitur. Dėl užstato - informacijos niekur ir nerasite. Žiūrėkite, kokia yra pasirinkto automobilio frančizė, toks bus ir užstatas.

      Panaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.