2008 m. gegužės 13 d., antradienis

Kaip išsinuomoti automobilį Ispanijoje, Italijoje, Graikijoje, Vokietijoje...? (I dalis)

Kai norime išsinuomoti automobilį Lietuvoje, sunkumų lyg ir nekyla. Daugybė kompanijų (ir lietuviškų, ir besislepiančių po tarptautinėmis iškabomis) siūlo šią paslaugą, yra portalai, kurie bando sudėti visą turimą informaciją į vieną puslapį ir pateikti Jums kaip ant lėkštutės visus galimus variantus (kiek ta informacija yra vertinga gali pasakyti tik tie, kurie ja bandė pasinaudoti, tuo tarpu pats visada skeptiškai žiūrėjau į tokius portalus. Vieną jų - auto.plius - pavadinčiau “norime užsiimti viskuo, tik nelabai žinome kaip”. Neturiu nieko prieš šio portalo automobilių pardavimo bloką, bet tai, kas susiję su nuoma - man kelia šypseną.)


Kiek kebliau yra, kai vykstame į užsienį. Tuomet pasirenkame kelis būdus, kurie taipogi nėra patys žaviausi. Pirmas - kreipiamės į bet kurią tarptautinę automobilių nuomos kompaniją, o jei esame kiek gudresni, apsilankome tiesiai jų centrinėse svetainėse, pvz.: Avis, Hertz, Europcar, Budget arba Sixt ir bandome įsprausti jų pasiūlymus į savo piniginę. Kai kam pavyksta! Antras būdas - kreiptis į savo turizmo agentūrą, kad ši padėtų mums išsirinkti. Patys to nežinodami, užsisklendžiame uždarame rate - agentūra už mus atlieka tą patį juodą darbą, gauna pasiūlymą iš tarptautinės automobilių nuomos kompanijos, užsimeta savo komisinį mokestį ir - vualia! - štai Jums ir pasiūlymas. Deja, ir vėl - ne ką pigesnis. Koks nusivylimas!


Automobilių nuomos versle darbuojuosi bene 14 metų ir per tiek laiko įgavau įdomios patirties, kuria mielai su Jumis pasidalinsiu. Padėsiu Jums pažvelgti į automobilių nuomą kitų šios paslaugos dalyvių akimis. Esu tikras, kad tai bus naudinga Jums visapusiškai - tiek finansiškai, tiek kokybiškai (jei, žinoma suprantate apie ką aš...). Pamatysite, kas svarbu ne tik Jums, bet ir automobilių nuomos kompanijai, turizmo agentūrai ar automobilių nuomos brokeriui. Kam to reikia? Ogi tam, kad vadovaudamiesi šiomis žiniomis sugebėtumėte pasirinkti patį optimaliausią būdą išsinuomoti automobilį užsienyje, sutaupyti krūvą pinigų ir gauti pačią geriausią paslaugą!. Argi ne šito norėjote?

11 komentarų:

  1. Sveiki,
    Noriu nuomotis auto Ispanijoje 9 dienoms.Startas - Santiago de Compostela,finisas Malaga. Ziurineju ivairius nuomotojus, bet yra daug neaiskumu del draudimo,francizes ir t.t.Neapleidzia jausmas, kad rezervavus ir atvykus pasiimti, reikes dar damoketi kruva pinigu uz ka nors papildomai.
    Busiu dekingas uz patarimus ar pagalba.

    darius.birzietis@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už komentarą.
    Apie tai, kaip išvengti papildomų neplanuotų išlaidų nuomojantis automobilį - jau artimiausiomis dienomis skaitykite mano dienoraštyje.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai issamiai ir aiskiai parasyta.Pagarba autoriui.
    Ieskodamas automobilio Ispanijoje, vienintelis InstantCars.eu nurodo kaina su visais mokesciais. Dauguma internete niekur neduoda One-way kainos, kuria reiktu primoketi. Gal galite pasakyti, kiek tas One-way maximum gali kainuoti, kad atvykus atsiimti, nebutu shoko.
    Kitas dalykas, kur surasti tokius internetinius nuomotojus ,kaip instantcar, instantbookings ir pan. As kazkaip oro uostuose nepastebejau tokiu kompaniju.
    Aciu uz paaiskininmus.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Džiugu, kad mano straipsniuose randate naudingos informacijos.
    InstantCars ir InstantBookings yra internetiniai puslapiai dirbantys su autmobilių nuomos brokeriais - InstantBookings su Auto Europe, o InstantCars su CarTrawler. Daugiau apie tai rasite mano naujame straipsnyje "Kodėl verta užsisakyti automobilio nuomą per autonuomos brokerį?" Ten bus ir atsakymas, kodėl šių pavadinimų nematote oro uostuose.
    Dėl one-way mokesčio, tai jis labai priklauso nuo atstumo tarp vietų, kur paimate ir grąžinate automobilį. Jei Jūs emailu (rasite "Mano profilyje") parašytumėte kur planuojate paimti ir grąžinti automobilį, aš tiesiog užklausčiau apie Jūsų konkretų atvejį ir Jums galėčiau vėliau patikslinti sumą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. beje, kaip su nuomos sutarties nutraukimu, iki kada paprastai galima nutraukti sutarti nepatiriant nuostolių

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gyti, prieš užsisakant automobilį primygtinai rekomenduoju atidžiai perskaityti kompanijos, kurioje darote užsakymą, sąlygas. Jei teisingai suprantu, šiuo atveju Jus domina CarTrawler, taigi atsakymą rasite čia:
    http://www.cartrawler.com/booking-conditions.html (atkreipkite dėmesį į BOOKING CONDITIONS -> C. Cancellations).

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki, straipsnis gana senas, bet informacija tebera aktuali. Noreciau suzinoti ar apskritai imanoma rasti automobiliu nuoma Ispanijoje, kuria sutiktu isnuomoti automobili 20-meciui, turinti vieneriu metu vairavimo staza?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Norint išsinuomoti automobilį Ispanijoje, minimalus vairuotojo amžius turi būti ne mažiau kaip 21 metai. Deja, informacijos apie kompanijas, kurios nuomotų automobilį jaunesniems vairuotojams, neturiu.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki, Ispanijoje iki 21 metu automobilius nuomoja Hertz kompanija(jei nuomininkas yra studentas) bei suteikia 15% nuolaida. Pats jau tai isbandziau, tiesiog noriu informuoti ir Jus :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Laba diena,
    Spalio mėnesį vykstame į Barseloną( 5 suaugę ir vaikas 8 metų). Gal galit pasiūlyti kur mums saugiau nuomotis ir kokios markės automobilį rinktis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Užsisakykite automobilį per www.InstantCars.eu (neslėpsiu - esu šios svetainės konsultantas). Užsisakyti galite tik automobilio klasę, o ne konkretų modelį, todėl Jums automobilis reikalingas ne mažesnis kaip minivenas 5+2 (pvz. Opel Zafira ar pan.) arba 7-vietis (Ford Galaxy ar pan.).

      Panaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.