2008 m. liepos 4 d., penktadienis

Apie draudimus, nuomojantis automobilį

Vienas paslaptingiausių klausimų, numojantis automobilį, yra draudimas. Taigi, pabandysiu atskleisti kaip galima daugiau niuansų, susijusių su šia paslaptimi - kokie yra draudimai, kurios draudimų rūšys būna įskaičiuotos į pagrindinę kainą, už kuriuos draudimus reikia mokėti papildomai, kurie jų yra su frančize, kurie be jos.

Automobilių nuomoje yra šios pagrindinės draudimo rūšys:

  • draudimas avarijos atveju (angl. - Collision Damage Waiver - CDW). Šis draudimas dengia nuostolius padarytus nuomojamam automobiliui, pvz. jei atsitrenkus į kokią kliūtį nubrėžtos durelės, arba susidūrus su į kelią išbėgusiu gyvūnu, sugadintas bamperis ir pan. Ir visiškai nesvarbu ar Jūs vairuodamas automobilį buvote kaltas šioje avarinėje situacijoje, ar ne - ši draudimo rūšis dengia nuostolius padarytus avarijos metu nuomojamam automobiliui. Svarbu: draudimas negalioja, jei avarija įvyksta dėl grubaus eismo taisyklių pažeidimo, t.y. jei vairavote girtas, apsvaigęs nuo narkotikų arba užmigote prie vairo. Šis draudimas paprastai būna jau įtrauktas į pagrindinę nuomos kainą, bet jam yra taikoma frančizė (žr. "nuomininko atsakomybė").
  • draudimas vagystės atveju (angl. - Theft Protection Insuarance arba Theft Insurance - TI). Jis galioja tada, jei Jūsų išsinuomotas automobilis būtų pavogtas. Tikimybė, kad taip gali nutikti bet kurioje šalyje visuomet yra, taigi reikėtų įsitikinti ar šis draudimas yra įtrauktas į Jūsų įsigijamą nuomos paketą. Draudimo kompanijos paprastai draudžia nuomojamus automobilius ne daugiau kaip 90%, t.y. vagystės atveju kompensuojama tik iki 90% automobilio vertės, todėl kai kurios nuomos kompanijos likusią 10% riziką palieka klientui, nors didžioji dauguma nuomos kompanijų vietoje 10% taiko tokią pat frančizę (žr. "nuomininko atsakomybė"), kaip ir avarijos atveju. Svarbu: jei jau taip atsitiko ir Jūsų išsinuomotas automobilis buvo pavogtas, Jūs privalote nuomos kompanijai grąžinti automobilio dokumentus ir raktus. Kitaip draudimas negalios (velniškai brangus malonumas) ir, kas dar blogiau, galite būti apkaltintas bendradarbiavimu vagystėje. Kad išvengti šio nesusipratimo, tereikia visuomet užrakinti automobilį, kai jį kur nors paliekate be priežiūros ir visuomet nešiotis jo dokumetus ir raktus su savimi, jokiu būdu nepalikinėti jų automobilyje. Taip Jūs išvengsite visų su tuo susijusių problemų. Dažniausiai, ši draudimo rūšis būna įskaičiuota pagrindinėje kainoje, tačiau jei ne, nuoširdžiai rekomenduoju nepagailėti pinigų susimokėti už ją papildomai.
  • civilinės atsakomybės draudimas (angl. - Third Party Liability Insurance - TPL). Jei turite savo automobilį, tai pagrindus žinote - šis draudimas apmoka nuostolius kitam avarijos dalyviui, jei Jūs vairuodamas nuomojamą automobilį esate įvykio kaltininkas. CA draudimas kompensuoja dvejopą žalą - materialinę ir padarytą sveikatai. Pirmoji, tai kito asmens automobilio apgadinimai, išverstas stulpas ar kelio ženklas, o antroji - nekaltai per įvykį nukentėjusio asmens kūno sužalojimas. Šis draudimas automatiškai yra įtrauktas į pagrindinę kainą, kadangi daugumoje šalių jis yra privalomas.
  • vairuotojo ir keleivių draudimas (angl. - Personal Accident Insurance - PAI). Šis draudimas kompensuoja žalą padarytą Jūsų ir Jūsų keleivių sveikatai, atsitikus įvykiui su nuomojamu automobiliu. Reikia atkreipti dėmesį, kad jis galioja tik vairuotojo ir keleivių invalidumo arba mirties atveju. Įbrėžimams, mėlynėms ir bet kokiam kitokiam susižalojimui, kuris išgyja be pėdsakų, draudimo kompanijos pinigų nešvaisto. Paprastai pasirinkus šį draudimą, už jį reikia mokėti atskirai. Verta atkreipti dėmesį: daugelio bankų išduotos kreditinės kortelės turi sveikatos draudimą keliaujant po užsienį. Prieš priimdami sprendimą dėl vairuotojo ir keleivių draudimo, pasidomėkite savo banke, išdavusiame Jums kreditinę kortelę, ar pastaroji turi sveikatos draudimą, o jei turi, tai kokioje draudimo kompanijoje esate apdraustas. Paprastai ši informacija (kartu su draudimo kompanijos atmintine) yra išduodama banko klientams išsiimant kortelę.

Ir pabaigai, keletas situacijų, iliustruojančių, kaip aukščiau išvardinti draudimai yra pritaikomi praktikoje:

Situacija 1: Užsisvajojote už vairo, išvažiavote į sankryžą per raudoną šviesoforo signalą ir atsitrenkėte į automobilį, važiavusį esant žaliam signalui. Negana to, nuo smūgio Jūsų nuomojamas automobilis trenkėsi į šalia buvusį kelio ženklą ir jį išvertė. Abu automobiliai gerokai sumaitoti, kelio ženklas - nuvytęs. Pasekmės: pagal TPL draudimą nekaltam vairuotojui bus kompensuota žala už jo sudaužytą automobilį, pagal CDW žala bus kompensuota nuomos kompanijai, išskyrus frančizę, kurią turėsite nuomos kompanijai sumokėti Jūs, nes esate avarijos kaltininkas. Taip pat pagal TPL draudimą miesto savivaldybė gaus pinigų kelio ženklui sutvarkyti.

Situacija 2: Tokia pat kaip ir pirmoji, tik Jūs važiavote per žalią šviesoforo signalą ir esate nekaltas. Pasekmės: Kaltininko draudimo kompanija apmokės visą Jūsų nuomojamam automobiliui padarytą žalą, o Jums tai nieko nekainuos. Visa kita, kaip sako Homerís Simpsonas, - "tai jau kiniečių rūpestis".

Situacija 3: Palikote automobilį, užbėgote į parduotuvėlę cigarečių. Grįžote - automobilio nėra, o kartu ir jo dokumentų, kurie liko daiktadėžėje. Pasekmės: TI draudimas negalioja, nuomos kompanija iš Jūsų bando išsireikalauti visą sumą, lygią automobilio vertei.

Situacija 4: Viskas kaip trečioje situacijoje, bet dokumentai su raktais - Jūsų kišenėje. Pasekmės: pagal TI draudimą nuomos kompanijai yra išmokama už pavogtą automobilį, o Jūsų atsakomybė yra lygi frančizei.

Situacija 5: Nuslydote nuo kelio, įlėkėte į griovį ir apsivertėte. Automobilis sumaitotas, Jūs žuvęs, bet apsidraudęs PAI draudimu. Pasekmės: draudimas kompensuos nuomos kompanijai už sumaitotą automobilį pagal CDW draudimą, frančizė bus išskaičiuota iš Jūsų kreditinės kortelės, o pagal PAI draudimą Jūsų giminės gaus pinigų Jūsų laidotuvėms. (Deja, draudimas dažnai susijęs su nemaloniais dalykėliais.)

Patarimas: Vairuokite atsargiai ir elkites apdairiai, tuomet tikrai nežūsite, o draudimas visuomet bus Jūsų naudai.
Ką gi, sėkmės nuomojantis automobilius!

49 komentarai:

  1. Ar Theft Waiver yra tas pats kaip ir Teft Insurance? Noriu issinuomoti automobili Gironos oro uoste per Cartrawler
    Peugeot 207 or similar
    EUR 56.21 for 3 days

    Collision damage waiver (CDW) No Excess Included in Rate
    Third party liability protection (TP) Included in Rate
    Theft waiver (TW) Included in Rate
    Tax Included in Rate
    Airport fee Included in Rate
    Unlimited mileage Included in Rate
    Breakdown assistance Included in Rate

    ir ar butinai kreditine turi buti vairuotojo vardu? Nes ja turi drauge, ji irgi vairuoja, tai tuomet reiktu viska pildyti jos vardu ir primoketi uz 2 vairuotoja, jei vairuociau as?

    Labai dekoju uz atsakyma

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, Theft Waiver ir Theft Insurance yra tas pats. Beje, Jūsų pasirinktu atveju CDW yra su nuline frančize, taigi nuomos pradžioje kortelėje bus blokuojama tik nuomos suma + pilno kuro bako vertė (apie 50-60 EUR). Atkreipkite dėmesį į "Kainos paaiškinime" esantį skyrelį "Kuro politika". Jei kuro politika yra "paimamas pilnas-grąžinamas pilnas", užstatas už kurą bus grąžintas nuomos pabaigoje. Jei "paimamas pinas-grąžinamas tuščias", už pilną kuro baką reikia sumokėti nuomos pradžioje iš anksto, o automobilį grąžinti reikia tuščiu baku. Už kuro likutį pinigai nekompensuojami.

    Kadangi draugė bus kartu su Jumis, pilnai galite pateikti jos kortelę, o nuomos sutartį forminti savo vardu. Problemų dėl to neturi kilti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki
    Noriu išsinuomoti automobilį Italjoje į nuomos kainą iskaiciuota CDW TI IR TPL draudimai.
    1.Ar būtinas Super Cdw draudimas?
    2.Avarijos atveju kiek būsiu atsakinga už įvykį apsidraudusi tik šiais trim draudimais?
    3. Kokia suma turėtų būti mano kreditinėje kortelėje ''užšaldymui''jei nuomojamas automobilis kainoja iki 300 euru?

    AtsakytiPanaikinti
  4. 1. Super CDW dengia tiktai frančizę (draudiminę išskaitą) avarijos atveju. Vagystės atveju Jūsų frančizės dydžio atsakomybė išlieka. Neapdrausti dar lieka ir stiklai su padangomis. Geresnė alternatyva Super CDW draudimui yra kompensuojamasis frančizės draudimas (žr. http://www.instantcars.eu/francizes_draudimas.html).
    2. CDW ir TI Italijoje visada yra su frančize ir jos suma - tai Jūsų atsakomybės dydis. Frančizė skiriasi priklausomai nuo nuomos kompanijos, ji turi būti nurodyta nuomos sąlygose.
    3. Maksimalią sumą, kurią pasiimant automobilį gali šaldyti nuomos kompanija, galima paskaičiuoti taip: nuomos suma + CDW frančizė (su PVM) + užstatas už kurą (100-300 EUR). Paprastai šaldoma suma būna mažesnė už gautą pagal šią formulę, bet ji labiau priklauso ne nuo nuomos kainos, o nuo CDW frančizės dydžio, kuri Italijoje yra nemaža ir svyruoja nuo 750 EUR iki 1500 EUR, o didesniems automobiliams būna dar didesnė.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki,
    turiu klausima: radom isnuomotai masinai islauzta spynele, nieko daugiau. Nuomos kompanija uz tai israse papildomai 200 EUR. (Fiat Pandai). Is kur jie lauzia tokia suma? Ar imanoma uzgincyti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Užginčyti, žinoma, galima, tačiau akivaizdu, kad naudos iš to bus mažai. Nuomojami automobiliai yra remontuojami autorizuotuose centruose, kuriuose valandiniai darbo įkainiai nėra maži, detalės keičiamos tik į naujas ir originalias. Visa tai Europoje kainuoja nemažus pinigus. Visa sąskaita yra perkeliama klientui, jei žalos nedengia draudimas. Be to, daugelis kompanijų taiko dar ir papildomą žalos administravimo mokestį, kurio suma svyruoja nuo 30 iki 60 EUR.

      Panaikinti
  6. Renkuosi auto nuomai Prancūzijoje.
    Labiausiai tinkančias sąlygas randu per brokerius atlaschoice.com.

    Sutarties salygose draudimai yra sie:
    Collision Damage Waiver (CDW)
    Theft Protection (TP)
    Third Party Cover ‡

    Prie Excess info nurodyta:
    There is no Insurance Excess on this Vehicle.

    Kaip suprantu - sąlygos yra be jokios francizes (t.y. mano atsakomybes) ir jokie pinigai (apart nuomos kainos + kuro) korteleje saldomi nebus?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tikslų atsakymą į Jūsų klausimą gali duoti tik pats brokeris. Sprendžiant iš formuluotės, frančizė yra nulinė, tačiau iš jos sunku nustatyti, ar frančizė yra tokia dėl to, kad pati nuomos kompanija siūlo tokias sąlygas, ar dėl papildomo draudimo, kurį parduoda brokeris. Ne visada nulinė frančizė reiškia, kad nebus šaldomas užstatas, kadangi tokie dalykai, kaip neapdrausti stiklai, padangos (jie niekada nebūna įtraukti į draudimą, ir juos reikia drausti papildomai) bei galimi nedraudiminai įvykiai verčia nuomos kompanijas bet kokiu atveju imti užstatą.
    Turiu pripažinti, kad man pačiam kol kas neteko susidurti su nuomos kompanijomis Prancūzijoje, kurios nuomotų automobilius su nuline frančize, todėl Jūsų vietoje būtinai kreipčiausi į brokerį dėl tikslaus sąlygų išaiškinimo.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ačiū už greitą atsakymą.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki, galvojame nuomuotis automobilį iš http://www.economycarrentals.com/Default.aspx.

    Jie turi tokią galimybę kaip Zero excess package ir papildomai kainuoja tikrai nedaug, ar tai yra tas pats kas 0 frančižė, būkite malonus, žvilgtelkite:
    Insurances included in the ALL INCLUSIVE ZERO EXCESS package :
    - FDW (Full Damage Waiver) refundable from EconomyCarRentals.
    - Theft Insurance (of ALL the car) refundable from EconomyCarRentals.
    - CDW (Collision Damage Waiver).
    - Fire insurance.
    - Third Party Liability cover for bodily injuries per accident, up to 100000000 Euro.
    - Third Party Liability cover for property damages per accident (excluding rented car), up to 100000000 Euro.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai ne visai tas pats, kas nulinė frančizė.

      Pirmiausia, šis paketas nėra draudimas, o papildoma ECR paslauga (žr. sąlygas - This is a SERVICE, NOT insurance, offered by Economy Car Rentals to its customers.) Tai reiškia, kad automobilį nuomositės standartinėmis sąlygomis, t.y. su standartine frančize (ji nurodyta vienu punktu aukščiau Jūsų pacituoto) ir šaldant kortelėje atitinkamą užstatą. Įvykus avarijai, nuomos kompanija iš Jūsų išskaičiuos už žalą (neviršijant frančizės), paskui turėsite kreiptis į ECR, kad Jums kompensuotų šias išlaidas.

      Antra, įdėmiai perskaitykite visas išimtis, už kurias iš Economy Car Rentals kompensacijos negausite (žr. tas pačias sąlygas - Exceptions to the Economy Car Rentals Excess Cover service).

      Panaikinti
    2. Dėkoju už greitą atsakymą.Bet ši paslauga vis tiek sumažina riziką, bent jau šiuo atveju - FDW (Full Damage Waiver) refundable from EconomyCarRentals.
      - Theft Insurance (of ALL the car) refundable from EconomyCarRentals, žinoma išskyrus išimtis.
      Ieškome automobilio nuomos Portugalijoje vasaros pabaigoje, būtinai reikalingas automatas, tačiau kainos visur tikrai kosminės, žiūrinėjau įvairius brokerių psl bet manau, kad ECR kol kas geriausias variantas. Gal Jūs turite ką pasiūlyti.
      Dėkoju.

      Panaikinti
    3. Esu InstantCars.eu konsultantas, todėl siūlau:
      http://www.instantcars.eu arba
      http://lt.instantcars.eu :)

      Panaikinti
  10. Sveiki, ar galėtumėte paaiškinti šią draudimo riziką nuomojantis mašiną:
    Included package in this rental:
    Inclusive
    with excess

    Third party liability (Liability Insurance for damages or injuries to any 3rd party outside the vehicle.)
    Collision Damage Waiver (covers you against damages to your rental car)
    Theft protection (covers you against theft of the rental car)

    With this package you are FULLY PROTECTED, except for the first small portion of the claim (Excess)
    in the event of damage or theft to the rental car.

    Excess: 1220 EUR for damages & theft


    Kaip aš suprantu atsakomybė už sugadinimus ir automobilio vagystę pinigais viršijus 1220 EUR, teisingai?
    Dėkoju už atsakymą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai reiškia, kad žalą iki 1220 EUR (tai draudiminė išskaita / frančizė) dengia pats klientas, o viską, kas virš šitos sumos, dengia draudimas.

      Panaikinti
  11. Laba diena
    Prasyciau pakomentuoti sita formuluote
    Yes, the insurance covers all minor damage, if you find your car in the parking lot damaged, do not have to pay anything, are also included tires, crystals, even in the event of theft or fire, do not have to pay anything, the only deductible that you have, is that of any damage caused by inidente with guilt, in that case the deductible is € 300.
    Auto nuomuosimes Sicilijoje. Draudimas be fransizes. Mokesime grynais vietoje. Man neaisku del tu 300eur.
    Aciu uz atsakyma

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sprendžiant iš formuluotės, jei įvykio kaltininku būsite Jūs, tuomet bus taikoma 300 EUR frančizė.

      Panaikinti
  12. Laba diena,
    With this package you are FULLY PROTECTED, except for the first portion of the claim (Excess)
    in the event of damage or theft to the rental car:
    Excess: 1845 EUR for damages & theft
    pasakykite prasau, kaip issiaiskinti kiek reikes moketi papildomai kad francize butu nuline? Nuoma bus 14 dienu, tai nesinoretu dar po 10 eur uz kiekviena diena susimoketi :) o kiek ziurinejau internete, papildomas draudimas labai svyruoja... kaip to butu galima isvengti? ar susitvarkyti visa tai iki paimant masina?

    Aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš Jūsų pateiktos informacijos tėra matyti, kad frančizė yra 1845 EUR ir tiek. Kiek papildomas draudimas kainuotų pačioje nuomos kompanijoje turite aiškintis ten, kur radote šį pasiūlymą. Alternatyva - kompensuojamasis frančizės draudimas, o 14 dienų nuomai labiau apsimoka pirkti šį draudimą metams, o ne konkrečiam nuomos laikotarpiui (atkreipkite dėmesį - šis draudimas užstato nemažina):
      http://lt.instantcars.eu/draudimas/auto-nuomos-metinis-francizes-draudimas.php

      Panaikinti
  13. Sveiki, ziurineju InstantCars puslapyje automobili ir ten raso oro uosto mokestis 21.06 EUR. Ka tai reiskia, pries paimant ar atiduodant automobili reikes sumoketi sia minima suma?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei oro uosto mokestis nėra įskaičiuotas į pateiktą nuomos kainą, tuomet jis sumokamas nuvykus į vietą. Nuomos pradžioje ši suma yra užšaldoma kreditinėje kortelėje kartu su užstatu, o nuomos gale - nurašoma, tuo pačiu atšaldant užstatą.

      Panaikinti
  14. Laba diena,
    norėčiau Jūsų paklausti dėl užrašo prie automobilio nuomos "Full Insurance ZERO Deductible (refundable)" (brokeris economycarrentals). Čia pilnas draudimas, kuris mūsų atsakomybę sumažina iki 0 t.y. frančižė 0, ar tik papildoma paslauga, kaip aukščiau minėjote apie Zero excess package? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai kompensuojamasis (refundable) frančizės draudimas - ECR paslauga. Jis neturi jokios įtakos standartinėms nuomos sąlygoms bei užstatui. Pinigai kompensuojami, jei nuomos kompanijai sumokate už žalą. Beje, yra nemažai išimčių (stiklai, padangos vis tiek lieka neapdrausti) - žr. draudimo aprašyme.

      Panaikinti
  15. Laba diena,
    Planuoju nuomotis automobili (Portugalijoje) pirma karta. Nelabai suprantu apie draudimus. Isirinkau si varianta. https://book.cartrawler.com/?clientID=214754&ln=LT&elID=0918171634005501114&pickupID=71&returnID=71&pickupName=Faro%20-%20Oro%20uostas&returnName=Faro%20-%20Oro%20uostas&pickupDateTime=2013-10-05T17:30:00&returnDateTime=2013-10-09T15:00:00&age=30&currencyID=EUR&carGroupID=0&residenceID=LT&CT=MP&referrer=0:&ns1=1&=undefined#confirm

    Ar teisingai supranu, kad pasirinkus esantcia apacioje opcija " Aš noriu pirkti Kompensuojamąjį Frančizės Draudimą, kainuojantį EUR 24.33 (EUR 24.33 = LTL 84.00)" busiu pilnai apdraustas, kad ir kas benutiktu su automobiliu ir nereikes moketi jokiu papildomu mokesciu ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kompensuojamasis frančizės draudimas dengia viską, kas nėra įtraukta į standartinį nuomos kompanijų paketą, t.y pačią frančizę, stiklus, padangas, stogą, dugną ir t.t. Jį įsigiję esate pilnai nuo visko apdrausti, bet...
      1) kompensuojamasis draudimas neturi įtakos šaldomam užstatui, t.y. jo nemažina, todėl nuomos kompanija vis tiek šaldys frančizės dydžio užstatą Jūsų kortelėje;
      2) kadangi jis yra kompensuojamasis, todėl iš pradžių Jūs apmokate žalą (frančizės ribose), o vėliau Allianz (ar Insurance4Carhire) šias išlaidas kompensuoja.
      Jei norite, kad nebūtų šaldomas užstatas arba jis būtų minimalus, papildomą draudimą reikia pirkti pačioje nuomos kompanijoje, bet ne visos kompanijos jį parduoda. Jei parduoda, nuomos sąlygose šis draudimas nurodytas kaip PILNAS DRAUDIMO PAKETAS (žr. Nuomos sąlygos -> Pilnas draudimas -> "Pilnas draudimo paketas: -- EUR per dieną Su 23% PVM; Draudiminė išskaita 0 EUR".

      Panaikinti
  16. Ir kiek siuo atveju nuomuojantis automobili kainuos papildomas draudimas?

    Ir isvis kokia esme to pinigu saldymo jei bet kokiu atveju veliau kompensuoja draudimo kompanijos suma uz padaryta zala?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jau aukščiau nurodžiau kur žiūrėti, kiek kainuotų pilnas draudimo paketas, parduodamas nuomos kompanijos (jei toks parduodamas iš vis). O užstato esmė yra ta, kad kompensuojamasis draudimas žalą kompensuoja Jums, o ne nuomos kompanijai, kitaip sakant, jis apdraudžia Jus nuo galimų išlaidų nuomos kompanijai, susijusių su žala.

      Panaikinti
  17. Aciu radau. Nuomos salygose parasyta 4EUR per diena su 23% PVM. O tas 23% PVM kiek dar dienai prisides?

    Ir kaip suprantu sia suma papildoma jau pacioje Portugalijoje teks susimoket?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. "Su PVM" reiškia, kad PVM jau įskaičiuotas, "be PVM" reiškia, kad reikia pridėti 23%. Ir, taip, šitas draudimas perkamas Portugalijoje, jau pasiimant automobilį.

      Panaikinti
  18. "Šį užsakymą galima apmokėti kredito arba debeto kortele. Atkreipkite dėmesį, kad paimdami automobilį nuomos agentams turite pateikti kredito kortelę, išduotą pagrindinio vairuotojo vardu."

    O jeigu kreditine kortele yra mano vardu o vairuos kelioneje drauge ? tai reiskia kad turiu pirkti ir antra vairuotoja ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pagrindinis vairuotojas gali būti tik kreditinės kortelės turėtojas, visi kiti - tik kaip papildomi vairuotojai.

      Panaikinti
  19. Ar su situ draudimu as neturesiu papildomu islaidu? Ir as rezervuos kazkokia suma?
    Add Refundable Excess Coverage for €4.96 per day.

    Excess liability fees for this rental.
    - C.D.W. Deductible: Approx. EUR 1,168.50, VAT included.
    - Theft Insurance Deductible: Approx. EUR 1,168.50, VAT included.
    “Excess” is another word for the deductible you pay in the event of accidental damage.
    Excess Refund entitles you to reimbursement of accidental damage costs to the supplier.
    Zero Excess package eliminates your excess fee entirely (available in most regions)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Refundable Excess Coverage yra kompensuojamasis draudimas, dažnai net ne draudimas, o tiesiog brokerio siūloma papildoma paslauga (neaišku per kurį brokerį Jūs radote šį pasiūlymą). Kompensuojamasis draudimas nemažina standartinio užstato, kurį šaldo nuomos kompanija, o jei tiksliau, tai jis apskritai neturi užstatui jokios įtakos. Tai reiškia, kad net ir nuspirkus šį draudimą , užstatas bus maždaug frančizės dydžio, t.y. apie 1200 EUR.

      Panaikinti
    2. Tai vadinasi korteleje turi buti min 1200 euru? O yra pas kazka galimybe nomuotis be kreditines korteles?

      Panaikinti
    3. Kreditinė kortelė, nuomojantis automobilį, yra būtina.

      Panaikinti
    4. Laba diena. noriu išsinuomoti automobilį Sardinijoje Kaljaryje, kad neskaudėtų galvos,koks turėtų būti draudimas , kad jis apimtų padangas ir stiklus, ir nelaimingus įvykius ir vagystes ir būtų su 0 frančize ( tiesa kaip vadinasi 0 frančizė), kad nereikėtų įšaldyti lėšų. Labai dėkoju.

      Panaikinti
    5. Turite rinktis:
      1) apdraudžiate frančizę, stiklus ir padangas per trečią asmenį (draudimo kompaniją) (žr. http://www.instantcars.eu/francizes_draudimas.html), tačiau nuomos metu bus šaldomas pilnas užsatatas 300-1600 EUR (priklausiomai nuo nuomos kompanijos ir pasirinkto automobilio) arba
      2) perkate pačioje nuomos kompanijoje papildomą draudimą, kainuojantį 4 kartus brangiau už aukščiau minėtąjį (nuo 20 EUR/dieną ir daugiau), bet nedengiantį stiklų ir padangų, tačiau paliekate mažesnį užstatą - 100-600 EUR (priklausomai nuo nuomos kompanijos ir pasirinkto automobilio).
      Variantų, kad visai nebus šaldomas užstatas - nėra.

      Panaikinti
  20. Kaip supratau neatsakėte i klausimą. Kaip vadinasi draudimas kur apdraudžia stiklus, padangas ar jo negalima bet kokiu atveju nusipirkti? Ir kaip vadinasi 0 frančizė, juk ji taip vadinasi tik lietuviškai? Ir kas įeina i tą papildomą draudimą? Ačių.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Nelabai supratau, tai būtina visų sričių draudimą išsipirkti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nuomojantis automobilį draudimai avarijos (CDW), vagystės (TI) atveju ir CA draudimas (TPL) paprastai jau būna įtraukti į nuomos kainą. CDW ir TI dažniausiai būna su draudimine išskaita (t.y. su frančize arba kliento atsakomybės dalimi), todėl papildomai rekomenduojama nusipirkti tiktai frančizės draudimą. Vairuotojo ir keleivių (PAI) draudimą nuomos kompanijos irgi parduoda atskirai, tačiau jis nereikalingas, jei turite kelionės draudimą.

      Panaikinti
  22. Sveiki, ar sitas uzrasas reiskia, kad nebereikia imti jokio papildomo pilno draudimo ir avarijos arba vagystes atveju nieko nereikes moketi?
    *Price Includes
    24 Hours road assistance all over the island of Crete
    Personal Accident Insurance for passengers & drivers
    Theft insurance with No excess
    Fire Insurance with No excess
    Full Insurance (Collision Damage Waiver) with No excess
    Special Full Insurance 100%, with No excess
    Insurance for wheels,undeside of car ,glasses & mirrors No excess
    Free klms

    AtsakytiPanaikinti
  23. Sveiki, Sicilijoje su išsinuomotu auto patekome į auto įvykį, kurio kaltininkas pabėgo.To pasekoje mūsų auto ir kito šalia važiavusio automobiliai apgadinti-įbrėžimai ir nedideli įlenkimai. Pagal sutartį su rental.car sumokėtas frančizės mokestis (99 lt) ir suteiktas CDW draudimas.
    Užstatas nuomos firmai kortele 1100 eu.Po įvykio firma užrezervavo iš saskaitos dar 900eu už savo auto apgadinimą-ar ji turi tokią teisę?
    Klausimas dar:
    Kaip bus apmokėtos abiejų automobilių patirtos žalos - ar užsakovas apmokės, ar firmos ir kokią sumą teks padengti užsakovui (man), jei sutartyje tokia frazė :
    "Į Jūsų nuomos kainą įskaičiuotas draudimas avarijos irvagystės atveju su frančizę tarp 750eu ir 2500eu plius mokestis" Ačiū iš anksto

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kadangi nėra kaltininko, Jūs atsakote už apgadinimus nustatytose frančizės ribose. Sprendžiant iš sumų, Jūsų atsakomybė apgadinimo atveju yra 750 + 22%=915 EUR. Sunku pasakyti, kodėl ši suma buvo šaldyta pakartotinai, nors buvo rezervuotas užstatas, tačiau kaip ten bebūtų, nuomos kompanija turi teisę nuo Jūsų nurašyti visą frančizės sumą, jei automobiliui padaryta žala ją viršija.

      Panaikinti
  24. laba diena, internetu issinuomojom automovili Vokietijoje AVIS kompanijoje, yra siulomas papildomas draudimas, ar apsidraudus juo vistiek francizes pinigai bus sulaikyti kreditineje korterleje PRIDEDU:

    Išvenkite mokėjimų, susijusių su draudimine frančize, tik už EUR 7,53 per dieną! Naudodami „Allianz Global Assistance“ Frančizės Draudimą būsite ramūs. Atsitikus įvykiui, dauguma nuomos kompanijų reikalauja apmokėti draudiminę frančizę – paprastai turite sumokėti pirmuosius 1 000 Eur.

    Mūsų polisas dengia:

    Draudiminę frančizė iki EUR 3 000,00
    Langus
    Padangas
    Važiuoklę
    Stogą
    Aš noriu pirkti Kompensuojamąjį Frančizės Draudimą, kainuojantį EUR 37,65 (EUR 37,65 = LTL 130,00)

    gal nevera :)?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vokietijoje Avis šaldo tik užstatą už kurą - apie 150 EUR, nepriklausomai ar perkate papildomą draudimą, ar ne. Nežiūrint į tai, Jūsų atsakomybė, kurį yra frančizės dydžio (pas Avis - apie 850 EUR), išlieka ir apgadinimo atveju kortelėje privalo būti pakankamai lėšų šiai sumai padengti. O frančizę bet kokiu atveju rekomenduoju perdrausti.

      Panaikinti
    2. Sveiki,
      gal galite pakomentuoti, ar tai reiskia pilna draudima ir nebus saldomi pinigai, europcar, ir ka reiskia tas :Third Party Liability insurance - provides cover up to €25mill for .....
      Your selected package includes:

      Unlimited Mileage
      VLF (Vehicle License Fee)
      One Way Rental Charges
      Out of Hours Fees
      VAT at 21%
      Third Party Liability insurance - provides cover up to €25mill for damage/injury caused to people and property by the driver of the rented vehicle.
      Theft Insurance and Collision Damage Waiver (CDW) - covers theft and damage to the rented vehicle, less and Excess Liability.
      One Way Rental Charges
      DAILY EXCESS INSURANCE

      Avoid those unexpected charges by purchasing our Excess Reimbursement Insurance for just €7.50 EUR per day including IPT (approx LTL cost Lt25.89) Most car hire companies will charge you an Excess if you have an accident. By purchasing this insurance you can avoid these often high charges and claim your excess back.

      The policy covers:

      Excess up to €2545.00 / GBP £2000 for any one claim
      Excess on damage to the rental vehicle AND covers damage to
      Tyres
      Windows
      Roof
      Under carriage
      Covers rental car key cover up to a maximum of €636.00 / GBP £500
      Covers up to 7 additional drivers

      Panaikinti
    3. 1. Tai standartinis draudimas + brokerio frančizės draudimas.
      2. Užstatui bus šaldoma standartinė suma, kokią Europcar šaldo visada ten, kur nuomositės automobilį.
      3. Third Party Liability Insurance - CA draudimas, jis aprašytas šitame straipsnyje (jei skaitėte, žinoma).

      Panaikinti
  25. aciu uz greita tsakyma
    taip skaiciau

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.