2008 m. liepos 6 d., sekmadienis

Kodėl verta užsisakyti automobilio nuomą per autonuomos brokerį?

Norėdami užsisakyti automobilio nuomą užsienyje, užduodate sau klausimą - "kokią nuomos kompaniją turėčiau pasirinkti?". Jų yra išties daug (vienų vardai pažįstami, kitų vardai nieko nesako), jos siūlo skirtingas sąlygas, skirtingas kainas ir tai kelia tam tikrą sumaištį. Čia į pagalbą ateina automobilių nuomos brokeriai, tokie kaip Auto Europe, CarTrawler, Car Hire 3000, Economy Car Hire. Kas jie tokie?

Jei pažvelgtume į automobilių nuomos rinką praėjusio amžiaus paskutiniame dešimtmetyje, pamatytume, kad šios paslaugos kainodara buvo žymiai kėblesnė, nei ji yra dabar. Pvz., buvo įprasta, kad į kainą buvo įskaičiuota ribota rida (leistinas kiekis pravažiuojamų kilometrų nuomos metu), o papildoma rida buvo apmokestinama nuomos pabaigoje. Tai reiškia, kad pasiėmęs automobilį, vis dar nežinojai kiek jis tau kainuos, nes tai priklausė nuo to, kiek kilometrų pravažiuosi. Draudimai irgi nebuvo įskaičiuoti į kainą, o jų papildomi įkainiai labai skyrėsi, priklausomai nuo komapnijų. Galų gale kainos buvo kur kas aukštesnės nei dabar, o tarpusavyje jas buvo sunku sulyginti, nes internetas išgyveno savo pradinę vystymosi stadiją.

Atsiradę pirmieji automobilių nuomos brokeriai iškėlė sau tokius tikslus:

  • padaryti automobilių nuomos paslaugą ir jos kainodarą lengvai suprantamą bet kuriam vartotojui;
  • suteikti vartotojams galimybę palyginti kelių nuomos kompanijų pasiūlymus ir išsirinkti pati priimtiniausią;
  • suteikti galimybę lengvai užsisakyti automobilį.
Pirmiausia reikia paminėti, kad brokeriai pradėjo bendradarbiauti su pagrindinėmis automobilių nuomos kompanijomis - Avis, Hertz, Europcar, Budget ir t.t. Tai reiškia, kad per brokerį paslaugą užsisakę klientai, šią paslaugą ir toliau gauna iš profesionalių, gerai žinomų jos teikėjų. Jie sugebėjo išsiderėti dideles nuolaidas kainoms, suformavo kainas taip, kad į jas jau buvo įskaičiuoti visi pagrindiniai draudimai, pasiekė, kad nuomos kompanijos neribotų ridos ir pan. Šie pakeitimai kainodaroje padėjo greitai išpopuliarėti brokeriams ir per juos daromų užsakymų skaičius greitai pavertė juos vienais pagrindinių automobilių nuomos rinkos dalyvių. Dabartiniai užsakymų per brokerius srautai leidžia jiems nuomos komanijose gauti tokias kainas, kokių paprastas vartotojas pats niekada nesugebėtų išsiderėti tiesiogiai. Tai netgi sukūrė paradoksalią situaciją, kad, tarkime per Auto Europe užsisakę automobilį Avis kompanijoje, Jūs gausite jį pigiau, nei kreipdamiesi į šią nuomos kompaniją tiesiogiai (nebent, aišku, esate didžiai vertinamas šios kompanijos klientas, dalyvaujantis jų Avis Wizard, Avis Preferred arba Avis First programose, kitaip tariant jau ankčiau šiai kompanijai palikote nemažai pinigų).
Antras brokerių privalumas - tai, kad jie dirba ne su viena nuomos kompanija, ir jų pateiktuose pasiūlymuose Jūs išsirenkate sau tinkamiausią pagal Jums svarbius kriterijus (kainą, automobilį, nuomos vietą), ir tik tuomet esate informuojami, kokia konkreti automobilių nuomos kompanija Jums suteiks paslaugą. Štai kodėl oro uostuose Jūs nerasite autonuomos punktų su Auto Europe, CarTrawler ar kitų autonuomos brokerių pavadinimais. Užsisakius automobilį per brokerį Jums reikia kreiptis į brokerio Jums nurodytą automobilių nuomos kompaniją. Turiu paminėti, kad brokeriai dirba tik su tomis kompanijomis, kurios yra patikimos ir garantuoja gerą aptarnavimo kokybę.

Trečias aspektas - tai, kad su automobilių nuomos brokeriais dirba daugelis turistinių agentūrų visame pasaulyje, nes taip užsakyti automobilį savo klientui yra kur kas paprasčiau.

28 komentarai:

  1. Jei skaitote angliškai, tai manau verta paskaityti atisiliepimus apie reklamuojamą AutoEurope http://www.concierge.com/cntraveler/blogs/perrinpost/2006/09/renting_from_au.html

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ka manai apie autonuomos bendrovę easycar?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tiesiogiai susidurti su easycar neteko. Jie, išties, siūlo neaukštas kainas. Turint galvoje, kad šią kompaniją atidarė easyjet įkūrėjas - žemos kainos yra jų pagrindinis arkliukas (deja, tam kartais aukojami kiti klientams vertingi dalykai).
    Pagrindinis brokerių principas - gera kaina už gerą paslaugą. Pvz.: AutoEurope teigia: "Auto Europe guarantees the best rates and service available." Kitaip sakant, kaip įmanoma geriausia kaina už kaip įmanoma geriausią paslaugą. Easycar savo sąlygose yra įrašę: "Your rental supplier has been selected by easyCar on the basis of quality and value for money." T.y. nuomos kompanijos parinktos remiantis kokybe ir kliento nauda, gaunama už sumokėtus pinigus, arba kitaip - kiek sumokėsi, tą ir gausi. Nesu nieko prieš tokį požiūrį. Daugelį tai tenkina.
    Kad susidaryti šiokį tokį vaizdą, pasidomėjau kokiomis nuomos kompanijomis easycar naudojasi Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Lietuvoje - Admita (pagrindinė veikla - automobilinių signalizacijų montavimas), Latvijoje - Autorent (savo laiku atsisakėme su jais bendradarbiauti dėl prasto aptarnavimo) ir Thrifty (jauna ir ambicinga latvių nuomos kompanija Silver, pries kelis metus nusipirkusi šią frančizę ir bandanti žemomis kainomis įsitvirtinti rinkoje), na o Estijoje - Hertz. Visiškai nelygiaverčiai easycar partneriai. Susidaro vaizdas, kad, pagrindinis bendradarbiavimo kriterijus yra siūloma kaina. Kokybė - paskui.
    Neretai iš čia kyla kiti užslėpti prasilenkimai su geru kliento aptarnavimu - apribojimai užsakymo pakeitimams ir atšaukimui (žr. easycar sąlygas) ir pan., su kuo susiduria ne kiekvienas, užsisakantis automobilį, bet kai susiduria, būna labai nemalonu. Nors nereikėtų nustebti.
    Apibendrindamas negaliu pasakyti nei nieko gera, nei bloga apie easycar. Klausimas yra ar jų veiklos filosofija tenkina klientą? Jei taip - tai puiku! Juk daugybė žmonių skraido easyjet ir ryanair lėktuvais! Easycar - analogiškas produktas automobilių nuomoje.
    Beje, ir kitų lankytojų nuomonė apie tai tikrai būtų įdomi.

    AtsakytiPanaikinti
  4. sveiki, vasarą ketinu šiek tiek pakeliauti, norėčiau išsinuomuoti užsienyje automobilį ir kiek teko domėtis labiausiai prie širdies Cartrawler siulomos sąlygos, tačiau internete suradau daug neigiamų atsiliepimų apie šią kompaniją( nuvykus nebuvo gautas automobilis, nebuvo grąžintis pinigai nors turėtas pilnas žalos atlyginimo draudimas ir t.t) Kokia nuomonė apie šią kompaniją?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gyti,
    Pradžiai apie atsiliepimus. Nenuostabu, kad internete yra daug blogų atsiliepimų apie CarTrawler. Ir ne tik apie juos. Peržvelkite įvairius autonuomos review puslapius ir pastebėsite, kad ten linksniuojamos absoliučiai visos kompanijos be išimčių, tame tarpe ir rinkos lyderiai - Avis, Hertz Europcar ir pan. Jei kokia kompanija ir turi gerą įvertinimą, tai tik iš vieno ar vos kelių atsiliepimų. Tai visiškai natūralu, nes nepatenkinti klientai yra kur kas aktyvesni apžvalgų rašytojai. Iš kitos pusės, turiu pripažinti, kad neteko susidurti su tokia paslaugų kompanija, kuriai niekas niekada nebūtų turėjęs priekaištų. Tokia jau ta paslaugų duona.
    CarTrawler apibūdinčiau kaip vieną perspektyviausių šios dienos automobilių nuomos brokerių. Tai mano nuomonė, nenoriu jos piršti kitiems, tačiau turiu paminėti, kad būtent dėl šios priežasties galite rasti jos nuorodą iš mano tinklaraščio. Įvairiais klausimais bendrauju su jais ir niekada neteko susidurti su abejingumu ar ignoravimu, kaip kad teko skaityti kai kuriuose atsiliepimuose. Mano patirtis rodo, kad CarTrawler veikla organizuota išties neprastai, o pabaigai pridedu šį atsiliepimą apie nuomą, užsakytą CarTrawler'yje per InstantCars.eu. Tikiuosi, kad jo autorė dėl to nesupyks, nes atsiliepimas buvo atsiųstas man el. paštu (kaip jau minėjau, geri atsiliepimai retai pasiekia viešumą):

    "Laba diena, Algirdai,
    Noriu padėkoti uz nuosirdzia pagalba uzsisakant automobili Portugalijoje. Kadangi uzsakinejau pirma karta, turėjau daug klausimu i kuriuos gavau išsamius Jusu atsakymus. Faro uoste lengvai radome vouceryje minima masinu nuomos kompanija. Nors ji nebuvo viena is žymesniu, taciau AiCar pasiulytas 2007 m. chevrolet matiz buvo pats optimaliausias varijantas 2 zmonems, stovis puikus, o labiausiai nustebino benzino sanaudos, kurios 100km sieke maziau nei 5 litrus. Kelione nuomotu automobiliu buvo nuostabi ir ateityje drasiai kreipsiuosi i Instant Cars. Didelis Aciu.
    Geros dienos,
    Ausra"

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, noriu padekoti Algirdui uz labai issamu laiska, kaip issinuomoti automobili Italijoje. Issirinkom Auto Europe kompanija. Nuomosimes Florencijoje,grazinsim Romoje. Keliausim liepos menesi. siek tiek gasdina, nes nuomosimes pirma karta, nes visada keliaudavome savo auto. Gasdina atsakomybe, francizes. Bet tikiuosi, kad viskas bus gerai. Butinai pranesiu kaip mums sekesi, kai grisiu is atostogu.Aciu dar karta.
    Ligita

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki,
    noretume padekoti Algirdui uz pagalba ieskant issinuomoti automobili Portugalijoje. Gavome issamius atsakymus i visus mums aktualius klausimus bei rezervavome musu galva pati optimaliausia mums tinkanti varianta uz priimtina kaina :) dziugu, kad yra zmoniu, padedanciu nepasimesti sioje didziuleje automobiliu nuomos rinkoje :) Dar karta aciu ir sekmes darbuose!
    Vykintas ir kompanija

    AtsakytiPanaikinti
  8. Laba diena,

    Kaip ir zadejau, rasau atsiliepima. Esu labai patenkintas Algirdu ir jo pagalba nuomuojant auto Latvijoje. Savaitei issinuomavau '08 VW Passat (tarp kitko, prasiau Passat'o, Passat'a ir gavau).

    Neiskilo jokiu problemu, kompanija regis buvo Car 4 Rent.

    Dekui Algirdai uz atsakymus ir pagalba.

    Sekmes ateityje

    AtsakytiPanaikinti
  9. Techninis pastebejimas. Nekenciu naudotis intrnetexplorer narsykle. Labai vertinu google chrome, bet su ja situ puslapiu rodo tik pradzia. Ne visiems pasiseks susivokti, kad kalta narsykle. Bet problema istikro puslapio kode.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai ačiū už pastebėjimą ir tai, kad apie tai parašėte. Artimiausiu metu sutvarkysiu svetainę taip, kad nekiltų nepatogumų naudojantis bet kuria naršykle.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kazkaip nelabai patikimai man tie brokeriai atrodo, o kas jei masina sudauzysiu ?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Užsisakydamas automobilį per brokerį, klientas naudojasi galimybe gauti paslaugą už geriausią kainą bei pasirinkti labiausiai jam priimtinas nuomos sąlygas.
    Tačiau automobilį nuomoja ne brokeriai, o nuomos kompanijos. Tai reiškia, kad nuomos sutartis, tame tarpe apibrėžianti ir kliento atsakomybę avarijos atveju, yra sudaroma būtent su nuomos kompanija, todėl visai nesvarbu, kaip buvo užsakyta paslauga - per brokerį ar tiesiogiai nuomos kompanijoje - atsitikus įvykiui, žala bus atlyginama nuomos sutartyje numatytomis sąlygomis.

    AtsakytiPanaikinti
  13. laba diena. Man 22 metai. gyvenu Londone, Ilforde,turiu lietuviskas B kategorijos teises man butinai reikia issinuomuoti automobili nuvykti i Skotija, pasiimti daiktu,ir grizti atgal.Tai cia butu tarkim, savaitgaliui.
    Labai reikia patarimo, gal kas zino pigia bendrove,kur galeciau issinuomuoti ir gal kas gali papasakoti apie reikalavimus ir is viso bendrai man tai kainuotu? iskaitant kura ir pan.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveiki, Jums leidus ir mes kreipiames patarimo del automobilio nuomos savaitei Portugalijoje, Faro. Jei nuomosimes per CarTrawler 7 dienom 4 moteriskes ekonomiska masiniuka, ka patartumete?
    Ir padarius uzsakyma, oro uoste kur ji paprastai reikia atsiimti?

    Kitas klausimas -ar automobili gali vairuotis tik vienas ir tas pats zmogus, ar gali keliese?

    Dekoju uz atsakyma :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei užsakysite automobilį Faro oro uoste, jame reikės jį ir atsiimti. Su užsakymo patvirtinimu gausite vaučerį, kuriame bus nurodyta į kurią nuomos kompaniją oro uoste turite kreiptis ir kaip tą kompaniją ten rasti.

      Automobilį vairuoti gali visi asmenys, kurie nuomos pradžioje yra įrašomi į nuomos sutartį. Papildomi vairuotojai į sutartį įtraukiami už papildomą mokestį, kai kurios nuomos kompanijos vieną papildomą vairuotoją įrašo nemokamai, o antras, trečias ir t.t. jau kainuoja (žr. nuomos sąlygas "Kainos paaiškinime").

      Portugalijoje yra nemažos draudiminės išskaitos (frančizės) arba kitaip - kliento atsakomybė avarijos arba vagystės atveju, todėl užsisakant automobilį rekomenduočiau rinktis variantą "su nuline frančize", kuris visuomet yra brangesnis, tačiau kliento atsakomybė avarijos ir vagystės atveju - 0 EUR. Be to užstatas, nuomojantis tokį automobilį yra apie 300 EUR (kitu atveju užstatas - pilnos draudiminės išskaitos dydžio).

      Panaikinti
  15. Laba diena.Atsitiktinai radau jus.Bandau lyginti su Rentalcars.Nuomosiu ekonomini auto Albufeiroje nuo rugs 03 d. 11 kai paru.Lyg ir Jusu pasiulymai palankesni, ypac draudimas del francizes.Kokiu turit patarimu, gal jau dabar uzsisakyti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iki Jūsų nuomos liko mažiau nei 2 savaitės. Jei jau radote tinkamą variantą, tikrai nevertėtų delsti su užsakymu. Artėjant nuomos datai, pigūs pasiūlymai bus išparduoti ir tuomet turėsite rinktis tik iš to kas liks.

      Panaikinti
  16. Laba diena,
    ieskau issinuomuoti automobili lietuvoje ir ziuriu raso kai kur kad ribotas kilometrazas tik nelabai raso jei ji virsysi po kiek tada skaiciuos,kokie tarifai yra virsijant km?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. CarTrawler paieškoje yra tik viena kompanija, siūlanti ribotą kilometražą (paprastai - 400 km/dieną), viršyti kilometrai kainuoja apie 0,35 Lt/km. Kitos kompanijos nuomos metu ridos neriboja. Tikslią informaciją apie tai galite rasti pasirinkto automobilio "Nuomos sąlygose" -> "Kilometražo politika".

      Panaikinti
  17. Sveiki,

    gal teko ką girdėti apie nuomos kompaniją fireflycarrental?
    Jeigu nuomos sąlygose parašyta išskaita 1510 (mašina be pilno draudimo), vadinasi jie tiek ir rezervuos, ar dėl kokių nors priežąsčių gali rezervuoti ir daugiau?
    Ačiū už atsakymus

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. FireFly priklauso Hertz grupei, tačiau negaliu nieko pasakyti apie jų nuomos sąlygas - šis vardas dar gana naujas, todėl kol kas neteko susidurti. Šiuo klausimu turėtumėte kreiptis tiesiogiai į pačią nuomos kompaniją.

      Panaikinti
  18. Laba diena, gal galetumete paaiskinti sias draudimo salygas:
    Aciu.

    Unlimited Kilometers.
    C.D.W. Deductible: EUR 0.00.
    Theft Insurance Deductible: EUR 0.00.
    Theft Insurance Coverage: Included in all rates.
    Liability insurance: Included in all rates.
    Liability ins. coverage: Maximum of approx. EUR 25,000,000.00 per accident.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Į kainą įskaičiuoti neribotas kilometražas, avarijos ir vagystės draudimai su nuline išskaita ir CA draudimas nurodytai sumai.

      Panaikinti
  19. Gal kanors zinote apie autonuomos brokeri-kemwel ?
    https://www.kemwel.com/car.cfm
    siaip siulo geras kainas ir kaip supratau nuline francize.Ruosiames nuomotis automobili Sardinijoje per sia kompanija.
    Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  20. Laba diena, uzsisakius automobili per brokerine kompanija kita diena gavau laiska, jog jiems reikia mano skanuotos kreditines korteles abieju pusiu, skanuoto paso ir vairuotojo pazymejimo.Ar yra taikoma tokia praktika ar jau cia kvepia kriminalu?
    Aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pagalvokite pats, kam brokeriui, kurio darbas yra tiktai skirstyti užsakymus, reikalingos Jūsų dokumentų kopijos? Kreditinės kortelės duomenis pateikti reikalauja visi brokeriai, kad apmokėti užsakymą, bet kam reikalinga skanuota kortelė? Matau, dabar radote ne tik sūrį (gerą kainą), bet priartėjote ir prie spąstų :)

      Panaikinti
  21. Taip ir pagalvojau... Kemwel neaiski kompanija
    Aciu

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.